upu

Aseară, la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești a izbucnit un scandal, după ce rudele unui bolnav au cerut socoteală pentru orele în care au așteptat să fie văzut de medici.

La fața locului au ajuns și doi polițiști, care au încercat să aplaneze conflictul, spunându-le rudelor înfuriate să fie înțelegătoare pentru că sunt prea puțini medici de gardă în raport cu numărul de pacienți din sala de așteptare.

Județeanul, sat fără câini

Martor la incident a fost un cititor, care a și filmat câteva scene, fiind apostrofat de agenții firmei de pază să închidă telefonul.

„Am stat, ieri, patru ore cu o rudă în UPU să fie văzută de un medic pentru a-l putea interna ulterior. Ce se întâmplă acolo este o bătaie de joc. Bolnavii stau cu orele, în frig, pe un hol, până îi consultă cineva, pentru că pe ușa de acces intră și ies la fiecare minut pacienți, aparținători și personal al salvării. Atitudinea angajaților Spitalului este total nepotrivită: cei de la recepție – unde se fac actele – sunt suprasolicitați și își pierd răbdarea sfârșind prin a vorbi nerespectuos cu pacienții și aparținatorii. Băieții, ca nu le poți spune altfel celor de la pază, nu sunt instruiți să calmeze situația ci doar să împingă burțile (cam dolofane pentru vârstele lor destul de mici) și să urle la familiile celor care ajung în această cameră. Nu o pot numi Triaj, ci o cameră murdară, unde oamenii cu diverse dureri intră sau sunt aduși și lăsați. Nimeni nu preia pacienții direct. Personalul spitalului trebuie să înoate într-o mare de oameni ca să-și dea seama cine e bolnavul. Nu se pun întrebări despre starea de sănătate care ar putea ajuta în triaj. Sunt pur și simplu împinși pe ușă către medic. De aici se poate vedea cum stau pe un alt scaun în continuare în așteptare. Nici acolo, nu-i preia nimeni imediat. Spital de Urgențe? Nu cred. Se joacă zilnic cu vieți de oameni și nu realizează ce fac. Atât aș fi vrut să-l întreb pe domnul director: Dacă ar fi fost mama lui aseară acolo, să stea 4 ore într-un scandal și într-o stare de încordare continuă, cu țipete, urlete, poliție, dureri, în curentul făcut de ușă, și fără s-o ajute nimeni… cum s-ar fi simțit?Județeanul își merită din plin numele de spitalul groazei”, ne-a transmis cititorul.

Vezi mai jos filmările surprinse marți, 17 ianuarie, la UPU Ploiești.

Rudele unui bolnav au izbucnit: ce fel de spital e ăsta?

ambulanta ploiesti noaptea oameni strada

Ploiești, Gara de Vest, miercuri noapte… Câteva persoane așteaptă în fața gării. O ambulanță se oprește. Una câte una, persoanele se urcă în ambulanță. Noaptea va fi una liniștită pentru oamenii străzii, care nu vor deveni victime ale frigului.

Așa se întâmplă în fiecare seară, de când meteorologii au anunțat temperaturi scăzute. Ambulanța se oprește și la Gara de Sud, la Podul Înalt, dar și pe Bulevardul Republicii, la ieșire din Ploiești.

Numai aseară, ambulanța a transportat la Centrul Social pentru Persoane fără Adăpost 12 oameni ai străzii. Mulți au rămas pe străzi de ani buni…

„Dacă trece și iarna asta”, ne-a spus încet unul dintre ei, înainte de a se îndrepta spre ambulanță. Ieri a stat mai mult în sala de așteptare de la Gara de Vest. De obicei, merge prin tot orașul, prin parcări, pe la supermarket-uri, pentru a mai câștiga câțiva bănuți pe care îi ia după ce împinge mai multe cărucioare.

Ieri – noapte, la Adăpostul de noapte al Primăriei Ploiești au primit găzduire 75 de oameni ai străzii. Adăpostul este deschis non-stop, însă cei mai mulți preferă să plece dimineața, chiar dacă afară mercurul în termometre a coborât la minus 17 grade Celsius..

Date fiind temperaturile extrem de scăzute din timpul nopții, echipajele de la Poliție, de la Jandarmi, de la Ambulanță și Poliția Locală sunt în alertă. În fiecare seară patrulează pentru a transporta oamenii fără adăpost către Centrul Social al Primăriei Ploiești…

masina

Un cititor a surprins, aseară, în trafic, la Ploiești, imagini care nu fac cinste unui echipaj al poliției rutiere.

La semaforul de la intersecția Șoselei Vestului cu Bdul Republicii, șoferul unei mașini de poliție rutieră s-a încadrat greșit pe banda rezervată tramvaiului pentru a fenta coloana de mașini care urmau să efectueze viraj stânga.

Mesajul cititorului a fost următorul: „Priviți cum acest șofer de la Rutieră face stanga direct de pe banda tramvaiului  Daca dansii procedeaza asa, pai ce asteptari sa mai avem de la ceilalti soferi? :)”

politie1